söndag 5 juli 2015

Det fläktar

Fläktarna brummar härhemma.
En fläkt blåser in luft upp på vinden och pyser luftpustar genom ett plaströr hela vägen från vardagsrummet till köket, väggarna är uppbrutna upptill, för plaströrets skull. Så ska det vara i tre veckor... Vattenskadorna ska torka. Fast som det är i dag, VARMT, så bör nog all fuktighet försvinna väldigt kvickt. Och så luftvärmepumpen på cool och bordfläkten som surrar i sovrummet.
I vardagsrummet 
Köket

Vi går lättklädda, äter lätt och är allmänt slöa. Katterna syns inte till, de ligger nog under någon tät buske och drar.

Ljuvliga sommar, ljuvliga lediga dag!

Det är väldigt roligt i Boda, det kommer en och annan turist, och vill svalka sig med glass och smoothies, eller pigga upp sig med kaffe av olika slag. Men idag är jag tacksam för att kunna vara hemma... Vi har pusslat med scheman och fått ihop det väldigt bra... jag kommer att vara ledig i en vecka framöver! Det ser visst ut att bli typ regn, men who cares. Finns saker att göra, finns böcker att läsa, dagsutflykter att göra. Och annat roligt. Och nu håller taket också!!! Let it rain! Fast inte hela veckan, helst..

 Vi har tillverkat fläderblomssaft. Vi lagade var sin sats, och använde var sitt recept. Och tävlade förstås vems saft blev godast. Och... hrrmmm Bosse vann. Å andra sidan flöt det lite mögel på ytan av hans saft: sockret hade hamnat på botten och han fick koka upp saften igen. Hans saft (när den väl var klar, efter silande och nya uppkok) var blommig och rund i smaken. - Hemligheten är, sa han, lite undervisande, att man alltid tar MYCKET mer blommor än vad som står i receptet.  Min saft var lite mer syrlig, men klar och vacker i färgen, inget socker i botten.
- Nästa gång, sa jag, lite undervisande, ska du blanda sockret i det kokande vattnet.
Så, vi kom fram till att nästa gång ska vi kombinera våra recept, och får den ultimata saften!
Och det finns ju gott om fläderblommor än.

Men nu åker vi till Hallarna och tar oss ett dopp!



Inga kommentarer:

Skicka en kommentar