torsdag 14 maj 2015

En solig dag

En solig dag i Ödevata. 10- årsjubileum för Malins och Magnus fina fiskecamp, som är så mycket mer än fiske! 
Det kom mycket folk, vuxna och barn och hönor hade några med sig: hönsbytardag var det också, ju. Två stadiga ardennerhästar drog tålmodigt runt med små och stora människor i vagn, och en pytteponny, i storleksordningen större hund, hade också selats för en vagn, med plats för två mellanstora barn. 

Vi från Idébanken hade hand om båtar och kanoter, och trampbåtarna var dom mest populära.

På eftermiddagen gick jag och hörde “gösdrottningen” - Cecilia Grönbergs, föredrag, där hon berättade med ord, bilder och filmklipp om sina väldigt spännande fiskeäventyr. 

En dröm för gösfiskare är att dra upp en gös på över tio kilo - och det hade hon gjort, tre gånger! Finns tre i Sverige som har det på sin meritlista! Annars spelar hon fiol och är musiklärare, och då gäller det att passa sig för att inte få några fingrar avbitna av en förbannad gös! Ja, det är väl inte kul för någon att bli av med fingrar, men för en musiker är det kanske extra känsligt. Fick också lära mig en hel del om pelagiskt vertikalfiske.. Många helt nya ord och begrepp för mig.
Här kan man läsa mera om henne:

http://www.gd.se/gastrikland/sandviken/gosdrottningen-gjorde-det-igen


Vädret fortsätter att trilskas med tvära kast mellan soligt och regnskurar, men vi hade tur, idel solsken under evenemanget. Sitter på altanen just i skrivande stund, och ett snabbt litet moln drog just förbi med en regnslöja och vips skiner solen igen. Nå, det passar ju dagens tema med dalande och stigande moln, Kristi Himmelsfärdsdag som det är. 

Älsklingsdottern har landat i Stockholm! Nu på slutet har det varit en hel del strul med det ena och det andra, så modern här har haft magen i dubbelknut ett par gånger det senaste dygnet, men det har ordnat sig och i morgon far jag till Kalmar och plockar upp världsresenären, och nu får det inte bli nåt mera strul, nu ska hon bara hem!  

Allt är så gott det kan vara just nu. 
Tacksamheten känns från tårna till hårtofsar och tillbaka. Och allra mest i hjärtat. 

En fin Kristi Himmelsfärdsdag, det önskar jag dig!


Inga kommentarer:

Skicka en kommentar