måndag 16 februari 2015

Upp och ner

Back on track, eller på resande fot igen. I den söta och salta Staden i mitt hjärta.
Befinner mig i hjärtat av Sofo för tillfället. Några märkliga sammanträffanden: jag har sprungit på Mattias Gardell, två gånger. Eller sprungit på är väl och ta i. I går, på min smått förvirrade kvällspromenad (förvirrad var den pga att jag lyckades gå fel flera gånger) kom han gående i motsatt riktning, med skinnrocken fladdrande. Och i morse travade jag uppför trapporna vid Slussen, och han nerför. Inte så att vi är polare som hejar på varandra, han la knappast märke till mig, men jag kände igen honom. Han var föreläsare på kursen i Mänskliga rättigheter som jag gick anno dazumal på Teologiska högskolan. Han föreläste om politisk islam och islamofobi.

Ytterst aktuella ämnen, då som särskilt nu.

Ett annat märkligt sammanträffande eller slump, att alla, precis alla rulltrappor, varit ur funktion. Därav travandet i trapporna. Mycket märkligt. Eller så är det någon sorts årlig översyn, överallt, samtidigt.?

Hur som helst, i kväll har jag träffat mina söner över en god bit mat och uppdaterat oss i varandras liv och leverne och diskuterat om allt mellan himmel och jord. Så gott, på alla sätt!

Och nu sitter jag här själv, och tv:n är på och jag ser gråtande människor på Köpenhamns gator, och det är svårt att ta in det som hänt...Vi står handfallna och frågande.
Facklorna brinner i Köpenhamn och folk håller om varandra och sjunger om att stå enade, enade mot våld och rädsla - som föder våld som föder rädsla... som föder antisemitism och islamofobi och mer rädsla...

Nähä, häri skulle det passa bra att infoga bild av en fackla.. Det hittade jag inte, men mitt snöbollsljus får duga.










2 kommentarer:

  1. Mattias Gardell är en av mina förebilder! Jag har varit på några av hans föreläsningar också, och gillar mycket av det han skrivit/skriver!

    För övrigt... vilken fin kväll du haft! Barnen... ju vuxnare, ju mer utbyte...

    Kram!

    SvaraRadera
  2. Ja, det är så härligt att träffa dom! Den tredje fick nöja sig med en "groupie" (säger man verkligen så om en gruppbild?)och cyberhälsningar och kramar och hjärtan, långt bortflugen som hon är...
    Ha en fin sportlov, fina Magdalena! Kram

    SvaraRadera