onsdag 25 februari 2015

Torsdagstankar..

En stilla morgonstund i soffan. Kaffe och macka står närmast på önskelistan, men vill inte börja stöka i köket än - det är riktigt tidigt och Bosse sover än. Det är dimmskumt ute (nytt ord!) och inte kan man riktigt säga vad det är för årstid heller, men men jooo, det är nog VÅR!

Dagarna bara svischar förbi, det är ju inte klokt: redan torsdag!

I dag ska jag till Arbetsförmedlingen i Nybro, och bekräfta anställningen av en ung person. I mars kommer vi att vara åtta anställda på Idébanken!! Det känns riktigt roligt att kunna erbjuda folk jobb. Vi är ju ett projekt, som syftar till att 1. ha en mötesplats i Emmaboda 2. utveckla grön rehabilitering i Kalmar län. Fast vår rehabilitering har dragit mer och mer åt skogen... helt konkret, och det känns riktigt, riktigt bra. Go wild! Det kommer ju larmrapporter, den ena efter den andra, om hur dåligt människor mår, särskilt unga människor, och då gäller det både psykiskt och fysiskt. Och inte är det konstigt alls, så som vi lever, helt borta från det som är naturligt för oss. 

Förra veckan var det ett holländskt filmteam hos oss, och filmade Andreas och Indiana i skogen. De filmade lite annanstans också i Sverige. Syftet med filmen var att filma "ovanliga" människor, människor som lever sin passion. Filmen har premiär 25 mars i Holland. 

Sverige är väldigt exotiskt för holländare (och andra, icke nordbor): för dom är det helt otroligt att man kan vistas ute helt fritt, vandra i skogen utan att någon kommer och jagar bort en - dessutom har de inga skogar heller. 

Japp, nu tror jag att jag ändå går och sätter på lite kaffe, det är dags att vakna.

Ha en underbar dag, var du än är!
Basecampsbygge
B

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar