onsdag 22 oktober 2014

Spa och bastu

Körde hem sent i kväll, från Trekanten via Nybro. Det var värsta sortens väder för kvällsbilist: regnstänk på vindrutan, blank svart asfalt, svart skog, allt svart, förutom när man mötte andra bilister, då blev man bländad.
Nå, hem kom jag och möttes i dörren av Mr and Sister Cat, och de påpekade högljutt att de absoluuuut innnte fått nån kvällsmat, nejnej och mjau vad ni människor är trögfattade! De blängde ogillande på husse som talade om att de  visst hade ätit, burkis, till och med. Nå, man kan ju alltid försöka, tycktes de tänka, när de lommade iväg, svängande på svansarna.

Det här med Champions league, det är visst inte så ofta, och Bosse är inte nån fotbollsfanatiker, som det nästan kan verka, inte alls. Fast nu är det andra kvällen i rad, och det är nog lite mer action nu, det låter så..

I morgon ska delar av Idébanken till Ödevata, tillsammans med några andra, och ägna oss åt själens välmående. Kan behövas. Ta hand om själen. Den hinner ju knappt med! Den ska man ju vänta in, emellanåt, som de gamla indianerna säger. Inte bara jäkta och jaga. Så imorgon ska själen spabadas.

Ser fram emot det; Spa för själen.
Soulsauna, kan man säga så?
Kanske inte riktigt samma sak, och sauna/bastu  låter onekligen inte lika milt och vänligt som spa. Låter mer svettigt och hett. Nä, det var inte så bra association i sammanhanget, vi får hålla fast vid spa för själen.
Annars är ju bastu bra för allt, botar allt! Det som inte blir bättre i en bastu är till döden, säger vi finnar kärvt. Så det blir nog lite bastu också, imorgon, inte bara spa.
Så här såg det ut, Spa för själen 

2 kommentarer:

  1. Tack för påminnelsen! Sauna ute i Ödevata blir det inte för min del, men imorgon ska jag ge mig själv en god stund i simhallens bastu, ändå! :)

    SvaraRadera
  2. Ja, det är så härligt, särskilt efter träning eller simning!

    SvaraRadera