lördag 4 oktober 2014

Självvalt...? Ja.

Solen skiner!
Lördag, jobbdag. Det börjar bli liiite väl många arbetsdagar på raken. Men: har man två jobb + pluggar, blir man lätt rätt mätt på det, nämen, rimmet rullade bara iväg, jag skulle skriva att det blir mycket. Helt enkelt. Men alltihop är självvalt, och väldigt roligt!

I dag var det loppis i Ljungbyholm: Kyrkans unga i AHHV sålde egenhändigt tillverkade armband till förmån för Världens barn. Mycket folk, mest barnkläder- och grejer på säljborden, och som vanligt kunde man skänka det osålda till Lettlands vänner - eller till flyktingarbetet i Söderåkra. Det var valfritt, men folk tyckte att det viktigaste var att sakerna hamnade hos behövande. Det blev ett stort lass.
Jag blir rörd av all godhet och givmildhet!
En god dag, en underbar arbetsdag!
Så imorgon också.
Och så rullar den nya arbetsveckan igång och på.
Kan sakna nån pyjamasdag, morgontoffeldag, ligga-kvar-och-läsa-tidningen-halva-dan-dag.
Gnäll?
Lite.
Men, som sagt: självvalt.

Senare:
Sett ett avsnitt av Orange is the new black - det är vår senaste serie här i huset. Handlar om en tjej som hamnar i fängelset, och livet där, med tillbakablickar i hennes och de andra kvinnornas liv innan interneringen.  Hårt liv, en hård värld, både innan- och utanför.

Ännu senare:
Det har hunnit bli sent. Förutom jobbet blev det en lång promenad, fyllning och tömning av diverse hushållsmaskiner. Strykning. Sånt som måste göras. Lyssnade till någon random spellista med meditativ musik: piano, stråkar. Tankarna flöt iväg till fjärran länder, vågor fåglar vindsus...hängmatta, bok...

Nu väntar en stilla natt.
En god natt.
Önskar jag dig också.









Inga kommentarer:

Skicka en kommentar