lördag 23 augusti 2014

Lördagsbyk

Lördag, lördag, lovely lördag!
INGENTING särskilt på agendan idag, och det är helt underbart.Katterna ligger loja i soffan, rycker lite med tassarna emellanåt.
Ute ser det höstligt ut.. redan? För en vecka sedan var jag i Sthlm och våndades i värmen. Vart tog sommaren vägen? Den liksom vände på klackarna, smällde igen dörren och gick raskt sin väg. Kom tillbaka!

DNs korsord får vänta tills Bosse kommer hem: konfirmationer i dag. Ja, plural, två efter varann.

Har hunnit med två baljor kaffe, ett par deckarsidor, stoppat i en maskin med tvätt.
Igår såg vi en halv film, hamnade mitt i händelseförloppet och det var ödets makter och den fria viljan och Kärleken, och de två älskande trotsade förutbestämde ödesplan och vann. Eller...? Hur gick det sen, undrar jag. Och går inte vi alla och funderar ibland vad som skulle hänt om vi gjort si och låtit bli så? Och vad är det egentligen som styr våra liv? Man kan göra det enkelt för sig och tala om karma och Gud. Ja, Gud tror jag ju på, men att han/hon skulle detaljstyra våra liv...? Nä, det kanske finns en lös plan någonstans, eller vissa förutsättningar för ett och annat, men resten är faktiskt upp till oss. Hjälp på vägen får vi, det tror jag på, men valen gör vi själva.
Och på tal om val, nu rullar vagnarna och affischerna sitter uppe. Eller har rivits ner. Det finns väl inte så mycket ny information på plakaten, förutom att alla är feminister. Och det är ju bra, och det kan man tacka FI för; alla vill ju håva in dom rösterna. MP går också starkt framåt, och det är ju himla bra för då tvingas alla andra partierna ha några ambitioner och programförklaringar kring miljöfrågor - och är inte det så att om vi sabbar det enda klotet vi har, blir alla andra frågor sekundära. Och alla årstiderna smäller igen dörren och vi har bara kvar någon sorts extremförhållanden. Och så långt inne i ödestankarna tänker jag smälla igen datorlocket, gå och hänga tvätten och minsann: skiner inte solen?
Ut och njut!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar