torsdag 31 juli 2014

Sista juli


Den tropiska förställningen som annonserades med muller hela natten och dagen lång, drog fram med buller och bång, dramatiskt regn och effektfullt blixtspel. I dag är det svensk sommar som bäst, solen är så där lagom varm och vindarna har svala stråk i sig.
Skatungarna har slutat skutta efter mammaskatan med  gapande näbb, och fixar sitt käk själva. Och blåbären och äpplen och annat närodlat och gott håller på att mogna i skogar och trädgårdar. Och några framtidsplaner har också mognat. Det handlar inte om några dramatiska förändringar, vissa omfördelningar och en liten utbildning... en kan inte låta bli, och det ingår i min plan för framtiden, och när om inte nu? Min Vän av ordningen nickar bara lite matt, kvar i källarsvalkan för säkerhets skull.

Semestern lider mot sitt slut, och jag är i försiktig uppvarvning nu, fast i kväll blir det gasen i botten och 70-talsröj med gänget. Värdig avslutning på en underbar, underbar ledighet! Fast, jo, det finns ju en helg också, innan måndan arbetsdan stundar...Den helgen tillbringas i vilans tecken, eller så blir det cementgjuteri och murmålning. En får se. Men många avsnitt av Rome lär det bli i vilket fall.

Ha det GOTT!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar