tisdag 17 juni 2014

1+1 = ?

Hörde uttrycket idag. 1 +1 = 1/2
Ett plus ett är en halv. Har du hört det förut? Och vad menar man med det?
Jo, såhär: när det är många människor som ska göra någonting tillsammans, kan det bli som så att man förlitar sig på de andra och uteblir. Gör något annat. För det finns ju så många andra...
Visst, men om ALLA tänker likadant...
Det behöver ju inte alls vara i något särskilt sammanhang, det är nog allmänmänskligt.
Fast det gäller inte i fotbollssammanhang, där ska det verkligen vara teamwork, alla behövs, var och en och alla tillsammans. Skriver jag, och följer med öronen i matchen som pågår på tv. Och höjer blicken från ena skärmen till den större när jubelbrölet stiger i decibel.

Mer fotboll, på ett sätt. I går var Idébanken på plats i Johansfors. Vi har jobbat och slitit och tillverkat en...ja, vad ska man kalla det? Torgstånd, är det inte. Fast liknar. Det är en Idébanksbyggnad!
Härligt svart och röd och mobil, med viss (stor) möda. Andreas menar att den är cykelburen, men den cykeln - och cyklisten! - skulle jag vilja se! Hur som helst, vad gör vi med skapelsen, vad gjorde vi i Johansfors, frågar du säkert nyfiket. Jo, vi stod där och erbjöd burk-omkullkastning åt folket. Du har säkert sett det på tivolin och liknande ställen: man betalar en slant och så får man försöka kasta boll på burkar och försöka få ner så många som möjligt. Inte hos oss! Eller jo, men istället för pengar betalar man med idéer! Och kastar med gosedjur. Vi fick in en MASSA  finfina idéer i vår tombola, och ett stort gäng ungar och några vuxna, också, hade superkul! Idébanken - lite roligare! Myntade Erik. Annars har vi kört med: Idébanken City liv (när vi höll till i gamla City-livs), Idébanken goes underground (när vi flyttade till Folkets hus-källaren). Idébanken goes wild! (när vi drog ut i skogen). Idébanken goes trädgårdsodling, har vi aldrig sagt. Fast vi håller till på Duvemåla trädgårdscenter och pysslar med hatthylleodling på tvären, eller höjden, då. Vertikalodling. Jag la ut bilden på våra tomatburksodlingar, upphängda på en hatthylla, på Vertical Veg:s sida, och -hör och häpna!- hittills har 2745 personer gillat, och 1081 delat bilden! Så roligt!
Vi är ju ett Arvsfonden-projekt, och finns till för hela Emmaboda, så fram med idéer, gott folk, för ett roligare Emmaboda!
Och så får vi se till att 1+1 blir...mycket mer!

Inga kommentarer:

Skicka en kommentar