tisdag 1 april 2014

Livets hastighet..

Det här med att leva i/med livets hastighet.. Jo, det kan diskuteras. För ibland snurrar det på så man blir yr av bara farten, och ibland så sitter man där..där man sitter. Fast det kanske är just det som ÄR livets hastighet. Hur som helst så hade ju min gamle idol D Bowie en låt som hette just så.

I was running at the speed of life
Through morning's thoughts and fantasies
Then I saw your eyes at the cross fades
Secret secrets never seen
Secret secrets ever green...
          -David Bowie_

Jag hamnade häromdagen på en sida, där en person hade filosofiska funderingar kring livet, livets mening och matematiska beräkningar kring dessa frågor. Som visade på att : det finns bra och dåliga stunder i varje människas liv. Det genomsnittliga förhållandet mellan frekvenserna för förekomsten av bra/dåliga stunder är
cirka 1. Alltså, sannolikheten är stor att det faktiskt blir bättre efter en tid av dåliga stunder...!
(Det är i alla fall min tolkning...)
Det är alltså bara att leva på, helt enkelt, och räkna med att det går upp och det går ner och sen går det upp igen... Sedan är jag en obotlig optimist, och älskar talesätt som, t ex:


Och är inte det ett Lennon-citat? Jo! Dessa rockstjärnor! Det finns massor med livsvisdom att hämta i rocktexter. Det finns visserligen rätt mycket bepopaloola också, men vem säger att det inte finns nån visdom i det?








-------------------------------------------------------------




Inga kommentarer:

Skicka en kommentar