Google+ Followers

måndag 5 juni 2017

Bloodline och skogen

Det blåser. Här i Vissefjärda är det varma vindar, björkarna susar och i de svarta katternas pälsar bildas små retfulla virvlar. De rycker med öronen och plirar med ett öga var då och då, sedan försvinner de i sina sköna kattdrömmar igen, på altansoffdynorna.

Någon annanstans fladdrar en fjäril med sina vingar, och effekten blir en stormvind på andra sidan klotet. Fjärilseffekten, den har ni väl hört talas om? Hur en händelse någonstans i världen får konsekvenser på andra platser. För allting hänger ihop, våra liv är sammanflätade med många kosmiska trådar. Senaste tidens händelser gnager och mal, det är nog många hårda knutar och knutna nävar runt om och rädslans lakejer rider på stora svallvågor.
Vad vi kan göra är att fortsätta leva på. Göra vad vi kan. Inte låta vare sig mörkermännen eller rädslans lakejer få vinna. Livet levs mestadels ungefär där man är. Med livets hastighet.
Med alla små vardagssakerna. Det kan väl vara gott nog? Just idag räcker det i alla fall.

Jag lanserade idéen om en långpromenad, en vandring i skogen, för en stund sedan. Vi får se hur det går med den idéen, just nu råder stiltje på aktivitetsfronten. Bosse har haft väldigt mycket att göra på senaste tiden så en ledig dag med noll planer är egentligen honom väl unnat.
I dag har han har pysslat med sina appar, laddat ner ett och annat och muttrat nöjt om samlade säkerhetskoder och koll på vattenförbrukning och elanvändning och sånt. Ja, så kan man också roa sig.. Plus lite ryggläge; jag hörde nog små snarkningar från soffan.

Vi har börjat kolla på en Netflixserie, Bloodline, som är en riktigt mörk historia. Det var nog den som fick mig att fundera på ödets trådar och sånt. Nackdelen är alla sekvenserna filmade med handkamera; ni kanske kommer ihåg att en av oss är extremt känslig för skakiga bilder och blir åksjuk och illamående och får försöka plira mellan fingrarna för att kunna hänga med.

Ja, det ska bli en promenad! Vi packar ryggsäcken och sticker till skogs om en liten stund.

I morgon är det ju Nationaldagen och självaste kungen + drottningen är på turné i närområdet!
Jag tänker ta fram Idébankens fina fana, som vi fick förra året, och så får den fladdra i vinden på altanen, gul och blå och vacker som himlen och rapsfälten. Det finns många sätt att fira 6 juni, det blir nog en sväng till Vissefjärdafirandet, och jag tänker besöka Internationaldagen på Café de Luxe också -  jag ska ju ändå till Växjö. Sedan jobbar jag ett par timmar och därmed är denna långledighet slut. Men det är ju en låååång tid till dess, nu ska vi ut.
Glad Annandag Pingst idag och Nationaldag i morgon!Inga kommentarer:

Skicka en kommentar