Google+ Followers

måndag 1 maj 2017

Spår

Snart tändes eldarna, vårsångerna lyfter mot himlen,  blandas med fåglarnas kvitter och vi inser att vi har nått till den andra sidan. Vintern ligger bakom oss och nu blir det bara ljusare och varmare.
Det ser vi fram emot! Så mycket!

I dag har verkligen startat sent. Skön sovmorgon de luxe! Sedan har vi bara varit. Och njutit av ledighet och lugn och ro... Så himla gott!
En av oss är extra långledig... Bosse hade bokat en resa i Luthers fotspår, och tagit ut några semesterdagar med tanke på resan. Som blev inställd! What...finns det inte större intresse av Luthers fotspår? Tydligen inte. Så nu blev han plötsligt ledig bara sådär, och vad gör man då? Nå, han har sina projekt, det ska fixas lite här och lite där, och efter den första besvikelsen är han väl rätt så nöjd med sakernas tillstånd, och han har ju boken om Luther att läsa. Spår av den mannen syns lite överallt. Det ska vi vara innerligt glada för! Och inte var han någon dysterkvist och glädjedödare, det är en stor missuppfattning. Hans poäng var faktiskt att lyfta vanligt folk: alla borde kunna läsa själva i Bibeln, och då behövde ju folk lära sig läsa. Var och en skulle tänka själv också, inte bara matas med sånt som de höga herrarna tyckte var lämpligt. Som till exempel helveteseldar och plågor och pina som man behövde köpa sig fri ifrån.

Kallt har det varit, även idag, Första maj. Solen skiner, men det blåser från ishavet.
Facebook påminde mig om förra året, då hade jag lagt ut en bild på vår tulpanrabatt. I år finns det någon enstaka tulpan här och där, det är glest mellan blommorna. Någon har ätit upp de goa knopparna, ser det ut som. De knoppar som finns är ännu hårt slutna, det behövs sol och varma dagar.

Det var riktigt gott att ha den här långhelgen!
Imorgon kör vi igång arbetsveckan. Eller jag, då.
Bosse får väl försöka klara sig.  Sova länge... och läsa tidningar och sånt.
Långledig som han är.
Stackare.Inga kommentarer:

Skicka en kommentar