lördag 27 juni 2015

Pang i bygget

Lördaaaag, ljuva lördag... sovmorgon, ligger och myser under täcket, tills... PANG!!! Ja, det är pang i bygget, i dag med. Suck. Dubbelsuck. Men, det föreligger risk för skurar, enligt väderleksrapporten, och byggfirman vill inte riskera mer vattenskador så vi är bara tacksamma. Det är vi. Absolut.

Katterna försvann som två svarta streck under buskagen längst bort. De ogillar oordning, STARKT, och kommer in om kvällarna, smygande längs väggarna med låg profil och hoppar till vid minsta skrammel. De är ytterst konservativa och ser på oss med förebrående blickar. Ska detta vara nödvändigt, det var väl bra som det var?
Nej, det var inte bra som det var, det insåg vi när byggarna avlägsnade takpannorna och konstaterade att det definitivt var på tiden att åtgärda taket.
Sen att det blev regnstorm som drog och slet i presenningarna och släppte in vatten genom hela huset, det hade man inte tagit med i beräkningen. Nå, inget ont som inte har något gott med sig: vi får nya innertak och tapeter också! Men det tar tid...  En fuktexpertkontrollant kommer nästa vecka och inspekterar att fukten är borta.
Det är liksom bara att gilla läget.

Sitter vid köksbordet en stilla lördagsmorgon
Altan och bakgård




















Filosoferar över en gammal kinesisk berättelse, som går ut på att man aldrig kan veta vilka händelser är tur och vilka otur just när det händer. Det vet man först efteråt. Att det blev vattenskador var ju ytterst oturligt, MEN nu får vi, förutom ett stabilt yttertak också renoverat inomhus. Och jag behöver inte känna mig ledsen över att jobba mitt i skönaste sommaren, nä, det är rätt skönt att komma hemifrån. Och Bosse har ju golfbanan att fly till.

I går kväll for vi till Krusenstiernska och såg Tresteg i snedsteg med Robert Gustafsson m fl, och det var precis rätt medicin i nuläget! En buskis, förvisso, men just sånt lättsamt trams behöver man när det är rörigt och tråkigt. Och våra bekymmer är ju små och lätta att åtgärda, i det stora hela..
Halva världen står i brand och mörkermännen vill tvinga oss tillbaka till grottorna där konst och musik och skratt och dans och lek är totalförbjudna. Och solbadande människor blir skjutna...
Usch, nej, världen behöver mer FRED, frid, kärlek, glädje, kloka politiker och beslutsfattare, clowner och filosofer och poeter! Och, faktiskt, en och annan buskis.

måndag 22 juni 2015

Back in business!

Sådärja! Semestern avklarad, då.
Och back in business, från och med i dag. Ja, vad säger man?
Kort och intensivt. Som en god kopp espresso.


Jag ska inte säga att det känns ok, jag säger att jag inte ens hunnit känna efter.. :-)
Men, jag har faktiskt bara mig själv att skylla, så jag säger ingenting...men ger mig själv en stor, rund blick, med höjda ögonbryn (symboliskt, då, sitter inte vid en spegel)

Nå: nya tag!
Nu är det vår (Idébankens) satsning i Boda Glasbruk som gäller.
Ska bli spännande!

På hemmaplan är det byggstrul, takläggningsproblem, vattenskador och sånt.
Ehh...

Önskar god natt.







torsdag 18 juni 2015

Buongiorno!

Nej! Jag stod inte ut!!! Satt på altanen i ett moln an knott och mygg, under byggställningar och prasslande presenningar och räknade kvarvarande semesterdagar med en snickarhands fingrar. Fram med datorn och bankboken, och vips hade vi bokat en första bästa resa. Visst, det blir till och äta havregryn resten av sommaren..hehe. Men det blev ROM, och vi landade igår eftermiddag.

Vi har en historia med Italien...eller rättare sagt: vi har bojkottat Italien ända sen...den ödesdigra Melodifestivalen, där Loréen sjöng sin Euforia, underbart!, och fick 0, NOLL poäng!!! av Italien!
(ni som inte känner mig så väl..: jag är inte heeeelt allvarlig. Men nästan ;) )

Vad är det första man gör när man kommer till Italien? Dricker en dubbel espresso!! Detta ljuvliga kaffeland!

Ljuvliga varma vindar och trottoarserveringar med dragspelsmusik och maten...och kaffet... Jag säger inget mer, men det är himmelskt alltihop. Och rummet är svalt och skönt, och inga byggubbar bankar på taket i ottan och inga platta katter med klotrunda ögon under sängen ( obs de har en ömsint kattvakt under vår frånvaro) och inte ett moln på hela himlen, den är bara precis azurblå.

Och jag ska jobba hela hela resten av sommaren, så det här var det bästa vi kunde göra!
Vi har inga som helst planer, annat än en random turistbussrundtur, och äta och gotta oss, och bara sitta vid nån trottoarcafé och sitta... och vara... och inte göra nåt...
En trevlig ristorante, med totalt ljuvlig spaghetti!


Bosse med en tiramisu


Tiramisu i närbild
Tygtapeter i rummet! Och en glad typ i förgrunden
God och glad Midsommar till er  alla!!!

torsdag 11 juni 2015

Öland, med Linné och Linnéa

Det var en kort men intensiv frånvaro hemifrån. Närvaro i nuet var väl meningen, något slags "tömma-hjärnan" -grej. Det funkade, faktiskt, rätt bra.

Jag packade ryggsäcken och tog tåg + buss + buss till Hagaby vandrarhem i Löttorp på Öland. Jag är väldigt förtjust i vandrarhemsboende, det är en skön blandning av enskildhet och gemenskap - man väljer. Nu var det ju lågsäsong också, så det var inte många gäster där.
Jag hann knappt sätta foten innanför grinden förrän den här godingen kom och hälsade mig välkommen!

En snäll vandrarhemshund.


Och bastu hade dom också, och en cykel att hyra. Dvs allt som man kan önska sig!



Nästa dag drog jag iväg med Linnéa och trampade till Böda hamn. Tog en kaffe och trampade vidare till Böda sand. En del av sträckan cyklade jag i skogen, och det var otroligt mycket blåbärsris och grönt och lummigt, och Linnéa var hur stabil som helst på vilket underlag som helst.









Linnéa och jag vid havet, Böda sand
Hade en vag tanke på att kolla in Space of Love -festivalen, som pågår där, men så fort jag såg HAVET och den vita sanden, försvann alla såna planer! Jag la mig raklång i den varma sanden, och bara njöt. Bästa! Ett dopp blev det också..hrr... fast inte så kallt som jag hade föreställt mig.

Sedan cyklade jag förbi festivalen, och såg ett gäng harembyxklädda människor i olika yogapositioner, och klart, det såg lockande ut, kanske, men nu var jag inställd på eremittillvaro, så jag cyklade vidare, och fortsatta att cykla och cykla och kom till slut till Byxelkrok. Där tog jag en glass, och sen cyklade jag hem till vandrarhemmet. Bara så där... var det inte, för det var ju långt som sjutton dit! Tog en annan väg, via Skäftekärr. Men när jag kom tillbaka till vandrarhemmet, berättade värden att jag kunde cyklat längs med havet en lång sträcka.... Japp. Nästa gång. Han pekade ut en plats på kartan, vid havsvägen, där Volvoreklamen spelats in... (Är det den med Avicii? ) Nå, inte undra på att man väljer Öland att spela reklamfilm på, bland det vackraste i Sverige!

Stranden! Havet! 


Nu har den långsamma våren och svala början på sommaren gjort att allting blommar rätt länge. Det var både syrener och liljekonvaljer och oxel och orkidéer... och en massa andra, vackra och doftande blommor, som jag inte kan namnet på.

Hur som helst, det blev drygt 5,5 trampade mil så inte konstigt att jag stupade i säng och sov ett par timmar!

Nå, det här skriver jag hemma, for hem dagen efter.
Ska definitivt återvända, och cykla utmed vägen längs havet, längre fram på sommaren!


Hittade ett filmklipp på Youtube, om Linnés Öländska resa. https://www.youtube.com/watch?v=pYVucVqoZuw
Om inte länken funkar, kan man söka på just Linnés Ölandska resa. För den som vill veta vad alla blommorna heter.

Annars kan jag konstatera, att jag nog är rätt bra på mindfullness, även i hemmamiljö. Känns skönt att bara vara och ligga och dra på morgonen, särskilt när Bosse pyser iväg till jobbet...hehe.. Nå, hans  semester börjar nästa vecka, så det är inte så synd om honom.
   Och vad heter den här då..? 

lördag 6 juni 2015

I dag och manjana, typ

Självaste Sveriges nationaldag idag! Det har vi firat med: snabbstäd och grillpremiär x 2, lite mera städ av kladdig brygd som stänktes runt om i hela huset av ... en av oss... ingen nämnd, men h-n skulle ut på en hastigt uppkommen fest och det gick lite turbulent till, kan man säga. Vi andra åkte till Långasjö och firade med femkamp med hästskokastning och gissning av tio sommarblommor och fiskesorter och högtidligt mottagande av nya medborgare, och Lindås musikkår, och lådbilsrally och namngivvning åt två klasatorpsgrisar och det var hur trivsamt och trevligt som helst och solen var med oss hela dan! Bara det! Varmt och gott och ljuvlig syrendoft blandades med grillos, grillpremiär för nya grillen med temperaturmätare och finesser och premiär var det för grillsäsongen också.
Så nu ligger jag och pöser efter godsakerna, och dom andra, dom som är hemma, och inte på blixtfesten, försvann precis blixtsnabbt ner i biokällaren och det är visst nån championsleaguegrej, jätteviktigt! och jag är fullständigt nöjd med sakernas nuvarande tillstånd.

Så försöker jag få in att jag faktiskt!!! har hela två veckor semester, och eftersom den andra av dessa innebär typ nedmontering av tak och annat...sånt.. ska jag packa ihop mig och fara österut och ägna mig åt mindfullness i några dagar.

Manjana. Som dom säger, som har lite mindfullness och här- och närvaro i sina vardagsliv.
Manjana!